SESSIÓ DE BIODANSA

SESSIÓ DE BIODANSA: impartit per Anna Bertran

 

La Biodansa és una disciplina que treballa amb música-moviment-vivència dins un context de grup, afavorint l’expressió saludable de la persona a nivell orgànic i existencial. Mitjançant la vivència, l’experiència intensa de l’aquí i l’ara, estimula la integració amb un mateix i amb els altres.

Aquesta integració millora la salut física, psíquica i emocional.  La Biodansa millora l’autoestima, la comunicació, l’alegria de viure, la salut física i psíquica, la capacitat afectiva, el respecte a un mateix i als altres, la capacitat de connectar amb el plaer en la vida quotidiana… Tot això a través del moviment, la interacció amb els altres i la música, buscant l’expressió autèntica del que som.

Es treballa sobre cinc línies de vivència: Vitalitat, Creativitat, Afectivitat, Sexualitat i Transcendència, i les integra, equilibra i potencia, afavorint una sensació de plenitud.

Qualsevol persona pot practicar Biodansa. No és necessari saber ballar, ja que els exercicis tenen a veure amb la vida quotidiana i són proposats de forma progressiva, perquè tots els participants gaudeixin del procés. Les danses no són coreogràfiques ni segueixen una tècnica estructurada de ball, són propostes de vida,  que en un marc musical i grupal, permeten que el moviment succeeixi en una profunda connexió amb l’emoció que aflora.

En les danses no hi ha comparacions, judicis ni un moviment preestablert correcte o incorrecte. Es tracta de deixar-se dansar per aquesta expressió personal, única i irrepetible que té la força i la presència de l’instant precís: es tracta d’expressar-se, deixar-se portar, deixar anar condicionaments i connectar amb un mateix i amb els altres.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s